2 февр. 2010 г., 16:00

Нежна любов 

  Поэзия » Любовная
913 0 0

И. Ти си в мечтите ми,
ти си в очите ми.
Ти си в сърцето ми,
ти си в ръцете ми.
Твое е сърцето ми,
твои са и устните.
С тебе аз избрах
да бъда на този свят.

 

Р. В твоите очи играе самотата,
бъди с мен мила, аз съм кралят
на земята, а ти си моята първа кралица,
навярно чакаш втора, но такава няма.
Нощта за нас започва, хайде, съблечи се,
и тази песен, мила, не е моя, а е наша.
Долавям, че те стряска моето държание
и събличаш блузката си с леко колебание.
Но аз ще бъда нежен, нежен.

 

И. Търся те в дните си, чакам те в нощите,
със страст сънувам те, от любов побъркваш ме.
Ти ли си призракът, който ми шепнеше,
докато бях сама.
 
Р. Да, мила, виждам, че си романтична,
търсиш ти това, но аз съм различен,
с мен самотата ти ще бъде само рима,
дори съм склонен да те нарека любима.
Навярно моята страст започва да те стряска,
говоря ти сериозно, аз не нося маска.
Дори да ти изглеждам в любовта небрежен,
повярвай, мога да бъда много нежен, нежен.

(Посветено на Ивелина Димитрова)

© Рангел Нихтянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??