29 июл. 2008 г., 17:45

Нека ти кажа... 

  Поэзия » Другая
807 0 21
Цвета на вятъра ли искаш да ти кажа?
През лятото е с цвят на тишина.
През зимата е бял като миража,
а пролетта е с багри на жена.

Различен е, защото все рисува.
Талантът му навсякъде личи.
С дърветата понякога танцува, 
разсърди ли се – ледено боли…

Понякога е с цвят на топла нежност.
Понякога по детски е игрив.
През есента, листа в килим подрежда,
изпъстрено прекрасен и красив.

Вятърът е с цвят на звездна ласка.
Танцува с птици, гони се с вълни.
Нима си сляп за неговите краски?
Цветът се разпознава… не горчи.


© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??