22 мая 2007 г., 09:35

НЕОБХОДИМА 

  Поэзия
786 0 14
 



Ще бъда малкото ти изкушение,

изплетена за тебе паяжина.

Изплувалото в мрака ти прозрение,

рисуваната с пръстите картина.

Във култ превърнатото преклонение,

до болка нужната ти топлина.

Внезапно,  окончателно решение,

родена от  разбитата вълна.

     

Недосънуван сън ще съм. Мечтание...

Забуленото в тайна прегрешение.

Спонтанното нечакано признание,

бунтуващото се неподчинение.


Ще ходя по водата ти. Ще бъда

разпънато по тялото копнение.

Заслужената правилна присъда,

анатемосано грехопадение.


На слепите очи ще съм в сълзите,

мистериозното превъплъщение.

Жигосващата светлина в очите.

Необходима. Твоето спасение.

Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??