20 окт. 2010 г., 09:11

Непочтена еволюция 

  Поэзия » Другая
571 0 7

- Не предавам, щом не съм предаден -

девиз или житейска фраза,

човекът, на която е отдаден,

но на дела не го доказва.

Уж в роля на добър съветник

налага свойте правила,

дори неслучил на ответник,

безспорен факт е неговата правота.

Робувайки на мъдра аудитория,

човекът миналото заличава,

но с мъдрост само на теория

в бъдеще не оцелява.

А счита се за институция

с правомощия и правила,

в процес на непочтена еволюция

предава собствената си душа.

© Гинка Любенова Косева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??