НЕПОЗНАТАТА
Минават бързащите хора.
Мъжете с поглед я събличат.
Жени заглеждат я и спорят.
Отде се взе? Кого обича?
Нощес целувала звездите -
на млечен път е спала.
Жени, напразно я корите.
… Любов от никой не е крала.
© Мимо Николов Все права защищены