9 окт. 2008 г., 17:21

Непрогледна нощ 

  Поэзия » Любовная
645 0 4

Едни след други те пристигат -
бледни... неизживените ми дни,
а после тихо си отиват,
отнемайки и сънища, и моите мечти!

И само Тя - настръхнала над мене,
студена... непрогледна нощ...
и сякаш спряла е и свят, и време,
без смяна си остава с тежка мощ!

A кървав студ от крилата й вее...
и ад бездънен в погледа зее...
всеки спомен тъй силно бледнее...
едничка надежда у мен не живее!

Ето я... Тя шепне... тъй зловеща...
А шепотът кръвта на лед превърна...
и моите сълзи със смях посреща,
отнела силата да й отвърна!

Разкъсва гръдта ми свирепо
и кърваво сърце разглежда...
със нокът Тя дълбае по него...
душата ми в ада отвежда!

И в страх ли да гина или в ужас свиреп?
И викам за помощ, и бягам навред...
но няма къде да се скрия примряла -
без пътека... без друм е на Ада портала!

Сълзите... защо са? Тъй слаба ме правят...
но плача - не мога да спра!
Безспирно молитвите мои сподавят
и сякаш не ще издържа...
Няколко часа...

Едни след други те пристигат-
бледни... неизживените ми дни...
и само Тя - настръхнала над мене,
студена, непрогледна нощ стои!

© Миа Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "...и моите сълзи със смях посреща,
    отнела силата да и отвърна!"
    Много силно...финалът е много добър.
  • Много ми хареса
  • Поздрави, Мария!
  • Да трудно е човек да вярва,
    да успее преди целта си да смени,
    но непрогледна тъмнина е само
    ако затворили сме нашите очи !
    (това ми написа една приятелка и всеки ден по малко откривам колко е права тя)
    Иначе, много въздействащо, настръхнах.
Предложения
: ??:??