10 апр. 2022 г., 23:05

Непростим кръговрат 

  Поэзия
273 1 1

Между теб и мен е непростимо.
Между теб и мене е съдба.
Не остана нищо поправимо.
Живот живее само любовта.

Между теб и мен е грях,
неизкупен в още хиляди животи.
Аз навярно и в предишен те избрах,
ала и там не простих страха ти.

Между теб и мен е вечност,
белязана като с острие на нож.
Учим се от нея на човечност,
ала един за друг сме от дявола по-лоши.

Между теб и мен е началото на края.
Вечно моето вчера и твоето утре.
Че ще се разминем отново го зная,
ала питам се, дали някога ще спре?!

 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вечният кръговрат с вечните въпроси...
Предложения
: ??:??