Неразбрана
(Ще почивам в мир)
Не боли когато не ме чуват,
но боли ме вътре в себе си да знам,
че няма да е чут след мене
гласът на някой много по-голям.
Страшно е, че не разбират
и все пак не е рана то за мен,
но рана ще е те да го презират,
да го видя долу, унизен.
Нека се опитам, нека падна,
нека ме оплюят до един,
да ме премахне тази буря безпощадна,
да ме превърне огънят във дим!
Друг след мене ще опита,
когато ме забравят тук
и радвам се, че няма да ме има
да гледам как забравят този друг.
© Фери Все права защищены