25 янв. 2015 г., 13:25

Нещо сънливо 

  Поэзия
497 0 2

 

НЕЩО СЪНЛИВО...

 

Надежда Павлова /Перличка/

 

Нещо сънливо край мене витае -

облачно, призрачно, с пулс от мъгла,

с поглед бадемов, с дъх минзухарен,

сгушило слънчево зайче в ръка... 

 

С влажни очи ме поглежда през рамо,

нежно завъртане (с чар), реверанс, 

зайче от слънце подава ми само

вместо цветя. И понася ме в танц...

 

Нещо сънливо, унесено, диво,

нещо с кокичено-бели коси,

нещо, в очите с нюанси на сиво...

Ще се събудя след миг... Може би...

 

23.0.2015

© Надежда Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??