НЕЩО СЪНЛИВО...
Надежда Павлова /Перличка/
Нещо сънливо край мене витае -
облачно, призрачно, с пулс от мъгла,
с поглед бадемов, с дъх минзухарен,
сгушило слънчево зайче в ръка...
С влажни очи ме поглежда през рамо,
нежно завъртане (с чар), реверанс,
зайче от слънце подава ми само
вместо цветя. И понася ме в танц...
Нещо сънливо, унесено, диво,
нещо с кокичено-бели коси,
нещо, в очите с нюанси на сиво...
Ще се събудя след миг... Може би...
23.0.2015
© Надежда Павлова Всички права запазени