26 апр. 2011 г., 19:27

Нещо тук не е наред 

  Поэзия » Философская
921 0 7

Нещо тук не е наред

                                Все не так, как надо!

                                          Вл. Висоцки

 

Днес, щом псуваш на мегдан,

с теб реве тълпата.

Песничка щом пееш там,

вече си горката!

 

Ако стискаш ризи пет,

ти си реалистка.

Ако даваш с две ръце

значи-нещо искаш!

 

Викнеш ли:„ Мръсник е Бог!“

ставаш интересна.

Шепнеш ли:„ Бог е Любов...“

 демоде си. Смешна.

 

Нет, ребята!.. Все не так!

Гнило има тука!

Уж умник сме до юнак-

 къде газим лука?

 

Но да мислим:„ Защо? Как?“

време не достига.

Нет, ребята...все не так...

.............................................

Господи помилуй!

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??