29 апр. 2010 г., 23:02

Неуспешен опит за бягство от Принца 

  Поэзия » Любовная
1167 0 5

На Ради
честит рожден ден, twin (:

Принце мой, помогни ми, смени си адреса.
Телефонния номер смени си. Веднага!
Аз не съм тъй желаната руса принцеса,
и да знаеш, пантофката много ми стяга.
Стига приказки, принце, уморих се от роли.
Уморих се да бягам в полунощ всяка вечер.
Имам нужда за малко със теб да говоря,
без да бъда във балната рокля облечена.
да ти кажа, че, принце, (ти навярно си знаеш...) -
ти бе моята приказка - първа и вечна.
И какво, че навярно ти днес и нехаеш
и че вече сме толкова тъжно-далечни?
Да ти кажа, че цели два века, заключена,
теб сънувах, мой принце... аз бях твоята роза.
Аз отдавна те чаках - точно теб - да се случиш
и да счупиш оковите в сивата проза.


Но какво, че си тръгвам, щом после се връщам...
и какво, че пантофката много ми стяга...
днес ме няма. а утре отново е същото.
Не разбрах ли - не мога от теб да избягам.

29 април 10
22:08

© Люляк Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много истинско!
  • Отдавна следя творчеството ти, страшно се радвам, когато талантът грее по този много твой начин!
  • хаха, много добро предложение на Даниела, благодаря :D
  • Много ми хареса стихът ти , обаче ако не може да види светът през твоите очи, събувай пантофата и го хлопни с нея, да му дойде акълът
    Съвсем добронамерено от мен
    Желая ти Здраве и Късмет
Предложения
: ??:??