Незабравен спомен
23.08.2019
(Д.Илиева)
Часовникът пак стрелките завъртя
И пореден час в миналото ни остана...
Денят отново размени се с Нощта -
И ясен полумесец дойде на смяна!
До него разпиляни хиляди звезди,
Като светулки тъмен небосвод огряват!
И там, най-ярката звезда си ти,
Притихнала в мрака с тебе разговарям.
Разказах ти накратко за своите мечти,
Че пусто време - бързо отминава..
Като топъл восък нощта ще се стопи
И денят ревнив ще ни донесе раздяла.
Разговарях с теб до сияйната зора,
Когато слънчев лъч над мен проблясна...
Нощта стопи се, разговаряйки сама,
Ти СПОМЕН бе в съзнанието ми ясно.
-
Д.Илиева
© Донна Илиева Все права защищены