10 апр. 2018 г., 10:43

Ние (Аз съм твоят капитан) 

  Поэзия
1476 5 24

Ти си корабът пострадал,

едва достигнал до брега.

Аз ли? Аз съм твоят капитан!

Морето, вярно, беше бурно.

Но, понякога, бе топло и лазурно.

Понякога бе дом на ураган!

Но, аз... Аз съм добър капитан!

Опъвах нежно яките въжета!

Плющяха твоите платна!

И ето: в края на живота

двамата сме у дома!

Преминали през урагани,

оцелели през пространства и вълни!

Двамата щом сме, ще живеем!

Ще преминем всякакви беди!

Да! Ти си корабът МЕЧТА!

А пък аз... Аз съм твоят капитан!

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??