Ние Българите
Ние българите дойдохме на земята наша,
възседнали коне,отвоювахме тази страна.
Заедно с траки и славяни създадохме държава.
деца гордейте се и пазете я, тя си е ваша!
Пред меча ни враговете прекланяха глава,
а конете тъпчеха много вражески знамена.
Не послушаха завета на своя стар баща,
разделиха империята синовете на късчета.
Ние българите сме смели и велики бойци,
борехме се и побеждавахме в неравни борби.
Нашето знаме гордо се вееше над войската,
не го предадохме никога ние в борбата.
Спасихме Европата от османския ятаган,
забрави го мащехо наша,забрави без свян.
Войните водехме с гордо вдигната глава,
с "на нож" превземахме позициите на врага!
Ние българите сме хора силни и добри,
борим се и сега водим нашите битки.
А то доброто скрито е дълбоко в сърца,
да го извадим и покажем на нашите деца!
© Валентин Миленов Все права защищены