Jan 30, 2021, 5:49 PM  

Ние Българите 

  Poetry » Phylosophy
473 1 2

                              Ние Българите

 

 

 

Ние българите дойдохме на земята наша,

възседнали коне,отвоювахме тази страна.

Заедно с траки и славяни създадохме държава.

деца гордейте се и пазете я, тя си е ваша!

 

Пред меча ни враговете прекланяха глава,

а конете тъпчеха много вражески знамена.

Не послушаха завета на своя стар баща,

разделиха империята синовете на късчета.

 

Ние българите сме смели и велики бойци,

борехме се и побеждавахме в неравни борби.

Нашето знаме гордо се вееше над войската,

не го предадохме никога ние в борбата.

 

Спасихме Европата от османския ятаган,

забрави го мащехо наша,забрави без свян.

Войните водехме с гордо вдигната глава,

с "на нож" превземахме позициите на врага!

 

Ние българите сме хора силни и добри,

борим се и сега водим нашите битки.

А то доброто скрито е дълбоко в сърца,

да го извадим и покажем на нашите деца!

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??