22 сент. 2014 г., 19:17

Ной 

  Поэзия » Другая
689 1 5

Тук капка дъжд

             не капва от години.

Къде е твоят рай

                          и твоят Бог.

Огледай се,

                   наоколо пустиня,

а ти се готвиш

                        за потоп.

Какво!

Света ли ще спасяваш?

Спасители сега

                    под път, над път.

Сидон и Тир

                с могъщата си флота

не могат ли

                  без теб да го спасят.

Виж Бабел

               със високите си кули,

Урарту виж,

                 там път в небето 

                                 правят днес.

Парите,

               те са господ на земята.

Какво достойнство

                              и каква ти чест.

Да беше поживял поне,

                                       глупако.

В Содом, в Гомор

                          животът си тече.

Плътта

             е божеството в тъмнината,

а удоволствието

                           е море.

От времето

                  не можеш да избягаш.

Достойна старост -

                                 старостта с пари.

Забогатял си, виждам,

                                със сребро

                                           в брадата.

С талаш и трици

                           с дървени трески.

Сина си виж -

                       та той те мрази.

Попита ли

                поне веднъж.

Защо жена ти

                    не излиза на пазара.

Жената

             на побъркания мъж.

Къде си тръгнал,

                          земен червей,

парцал ненужен,

                             жалък роб.

С ковчега ли?!

Та с него ще доплаваш

                                  единствено

                                          до своя гроб.

Изпусна чука,

               после се разплака.

Бе сух и слаб човек

                               от плът и кръв.

Над него

              вече грееше дъгата.

И заваля...

                   Дъждът.

© Петър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??