Луната слънцето поглъща,
светът лениво в сенки се превръща,
с тъмен плащ нощта деня обгръща,
облакът със звезден дъжд отвръща,
мечта, една и съща, в реалност се обръща
и по-могъща сила, реалността във сън превръща,
споменът за любовта се връща,
песен за душата тишината преобръща.
© Ицо Младенов Все права защищены