31 дек. 2011 г., 11:36

Нощ за убийство 

  Поэзия » Другая
565 0 2

 

 

 

Нощ за убийство

 

Тази нощ, след толкоз умора,

ще убия отвътре страха.

Тази нощ поначало е моя,

присвоих я – реших да не спя.

 

Тази нощ ще разчистваме сметки,

ще застрелям неочакван обрат.

После без срам,  на срама ще се плезя,

пък ще видим - кой кум, кой сват.

 

Ще строша в колене ветровете,

дето все ме отвяват встрани,

да се спъвам в обрасли полета,

от поени с омраза лъжи.

 

Със последен куршум ще отнема

утаената в мене тъга,

после с пълни шепи ще гребна

от деня подарена зора.

 

Тя е бяла, лазурна, измита,

ще я бодна зад свойто ухо –

като китка от слънцето свита,

да ме пази от всякакво зло.

© Петя Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??