11 окт. 2006 г., 00:03

Нощен танц 

  Поэзия
620 0 7

 

Преплетени тела... пожар от чувства...

догарят блясък... цветове...

рисуват във нощта това изкуство,

познато на света от векове.


Изваяни от неизвестен скулптор,

пометени от шеметна вълна,

потапят се в искри и пурпор,

затворили след себе си деня.


Без думи погледи чертаят,

със устни тихо моделират

очите им вулкан вещаят

и пак един друг се намират.

© Зл Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??