11.10.2006 г., 0:03 ч.

Нощен танц 

  Поезия
618 0 7

 

Преплетени тела... пожар от чувства...

догарят блясък... цветове...

рисуват във нощта това изкуство,

познато на света от векове.


Изваяни от неизвестен скулптор,

пометени от шеметна вълна,

потапят се в искри и пурпор,

затворили след себе си деня.


Без думи погледи чертаят,

със устни тихо моделират

очите им вулкан вещаят

и пак един друг се намират.

© Зл Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??