29 окт. 2009 г., 15:23

Нощна палитра 

  Поэзия » Другая
460 0 3

Тази нощ сякаш нещо се случва!

Някой пак е разсипал звездите нахалост...

Тази нощ луната танцува сама,

а танцът за двама е, тъжен блус,

за... небивали стъпки.

 

Тази нощ някой разбърка боите в погрешка

върху палитрата,

и наместо в индигово синьо,

нарисува небето - нажежено до бяло.

С няколко тъмнолилави петна,

имитиращи... чувства.

 

Тази нощ не че бе пуста...

Само млечният път се разливаше

самодоволно.

Бе заел половина небе

и се виеше между боите,

върху палитрата.

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??