8 апр. 2009 г., 12:09

... Нощта 

  Поэзия » Философская
581 0 12

 

Нощта молитвеник не е,  за грешки.

А, те... пустинници.

Поглъща светлината просешки.

И не защита за наивници,

а хладен пристан за душата е.

 

Нощта не е потира... със причастия.

И нафората в него - сладострастие.

Нощта олтара е,

за грешници,

дори... във третите десетници.

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??