Apr 8, 2009, 12:09 PM

... Нощта 

  Poetry » Phylosophy
585 0 12

 

Нощта молитвеник не е,  за грешки.

А, те... пустинници.

Поглъща светлината просешки.

И не защита за наивници,

а хладен пристан за душата е.

 

Нощта не е потира... със причастия.

И нафората в него - сладострастие.

Нощта олтара е,

за грешници,

дори... във третите десетници.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??