17 июн. 2008 г., 20:29

Носталгично 

  Поэзия » Другая
900 0 25

Не посмях да се върна (по навик се спрях).
Отесняха ми думите - глухи камбани.
Нощем приказка кърпех (а денем мълчах...).
Подслонявах надежди, в хазарт проиграни.

С тихи сребърни гларуси търсех брега
(те белязваха пътя с разстреляна пяна).
Наобратно потече ранена река
и повлече съдбата ми, с тебе пияна.

Като сянка на стихнал, обречен вулкан
все превъртах изстинали сънища свършени.
Бледи спомени в тъжен живот, пропилян...
Разпокъсано минало виснеше, скършено.

Не успях да съшия наново живот
и брегът запустя - като млада вдовица.
Носталгично разстрелях последния брод
и си тръгнах (завинаги) с тихите птици.

17.06.2008
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??