4 янв. 2024 г., 08:18

Not to be 

  Поэзия
169 0 0



Май ще си направя механа
и ще си каня шефове на гости.
С човещина не стават чудеса,
а с пиене решават се въпроси...

Каквото и да сториш, все си лош,
ако си прям и право куме в очи...
Но в механа в красива звездна нощ,
луната може път да ти посочи.

Щом масата е пълна със мезе
и музиката загърми космично,
пред съвестта ще пусна аз перде
и ще поискам колкото прилича...

Едно е ясно, ако не даде
поне различно мнение ще има.
Пред думата какво са две ръце?
Ще го поканя после и на зима.

Камината ще шепне вместо мен,
а огънят разтапя ледовете.
Не вярвайте! И аз съм възмутен.
Ще бъда себе си, дори и да не светя....

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??