14 дек. 2012 г., 13:47

Новина на деня 

  Поэзия
402 0 0

Осъден бизнесмен! Не е лъжа!

Най-после нещо почна да се случва.

Това е водещата новина

за разлика от всички други скучни.

 

След малко и подробности ще има.

На сантиметри чакам пред екрана.

Предлагат ми екскурзия за трима

в поредната намразена реклама.

 

След няколко минути ще пирувам.

Вълкът е в клетка, името не зная.

Дали ще осъзнае зад решетките,

че на лъжата вижда ù се краят?

 

От надписа разбирам, че е важен.

Водещите смеят се до зъби.

Не дишам, за да чуя как ще кажат

името на първия осъден.

 

Вулкан изригна в мен с гореща лава.

И всички мои радости умряха.

Осъден бил не в нашата държава,

но името дори не споменаха.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??