19 мар. 2010 г., 22:28

Няма да съм същата 

  Поэзия » Философская
558 0 0

Изглежда не това съм аз.
Ала коя тогава? А, Тъга?
Вали в очите ми мъгла,
разцъфва нова в моите гърди,
дълбоко, блудкава мечта.

Себе си не разпознавам в тоя глас.
Кажи коя – коя съм аз?
Сърцето ми се пържи на тиган.
И звездният тунел угасна,
напразно дълго взирах се натам.

Изглежда не това съм аз.
Красивото ли да оставя,
или да пробудя мрака в мен?
Аз щастието си всъщност гоня,
искам да те гледам винаги до мен.

Без теб аз няма да съм същата.
Но и сега не знам коя съм...
Ний с тебе бедни сме творци –
от нас светът извира
на толкова окъсани мечти.

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??