20 дек. 2011 г., 13:40

О, Боже, слепи са! 

  Поэзия » Другая
617 0 3

Вървя през деня и ги виждам,
бродят объркани и разтревожени.
Ядосани същества, незабелязващи
цвета на пролетта.
Неспособни да видят красотата на света.
О, Боже, помогни им да видят това,
което прави великолепен света!

Бродят и през нощта.
Без посока в тъмната мъгла.
Като зомбита с мисия една:
Да доведат ада на таз земя.
Слепи са, Боже!!!!
Нима не виждат ярката лунна светлина,
спуснала се над града.
И тези звезди, като фенери в тъмни улички.
Нима са глухи за птичата песен на сутринта.
И неми за сутрешната роса пo ниските храстчета.
Погубват и убиват без мисъл.
Превърнали града в гробница, обречена на самота.
О, Боже, помогни им да видят зората!
Помогни им да усетят росата.
И да чуят на орела крилата.
Боже... помогни на тези същества да бъдат отново хора!

© Александра Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • харесах!
  • не са слепи - те просто сънуват-
    омагьосани в робски кошмар,
    в своя собствен ад бавно потъват
    и превръщат света във "пазар"

    Но един подир друг някои свалят
    пелената пред свойте очи
    от беса и страха се избавят
    и от тях засияват лъчи
    https://olkpeace.org/proxy/cs9991.vk.com/u18342306/119868022/y_44ddde79.jpg
  • Харесах!Поздрав!
Предложения
: ??:??