23 апр. 2019 г., 16:07

Обещание 

  Поэзия » Любовная
347 1 1

Не ме гледай така, момче.

     Адриана Йорданова

 

Слушай, момче, не ме гледай

влюбено и дръзко през стъклото.

Слушай, слушай звън победен

бие пулсът на живота.

 

Слушай, мили, не лудувай

буйната ми кръв се плиска.

Там застанал, не врачувай,

с поглед блеснал не орисвай.

 

Чакай само да отдъхна

от нахлули бурни чувства.

Чуй, сърцето ми ще хвръкне,

а не искам да го пусна.

 

Зов копнежен не изпращай

малко май съм покорена,

малко май ми стана страшно,

малко май съм изморена.

 

Затова сега си тръгвам

ти не ме изгаряй с поглед.

И без туй съм вече въглен

малко май ми идва много!

 

Не обръщай гръб сърдито,

аз си тръгвам, но оставам.

Ти си моят верен рицар

и без теб какво ще правя?

 

Как ще продължиш без мене

аз и ти в едно сме слети,

аз и ти сме кон и стреме,

стих и песен, стрък и цвете.

 

Тъй че вечността пред нас е

само ти не се предавай!

Идното ще е прекрасно,

всичко лошо ще забравим.

 

 

4.03.1992

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??