Не ме затваряй в сивото на дните,
макар, че не умея да летя,
едни криле приших си към мечтите,
но пак си търся път, за да вървя!
Обичай ме, дори да съм такава –
ранима и различна за света!
Любов ли е, Любов си и остава,
Тя винаги е чиста и добра!
Не ме вини когато грешки правя,
несъвършенството, знам, често ми личи!
Човекът в мен тъй много е изстрадал –
от тук насетне търси светли дни!
© Руми Все права защищены