ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ
(Акростих)
Орисия ли, що ли обърка съдбата ти славна?
Бутафорна си днес – европейка с народ second hand*.
Индианците даже по милост са по-меродавни.
Черен Петър и той се укри, като в лош хепи енд.
Авангардно било да се граби от твоята пазва.
Мила моя Родино, защо Бог така те наказва?
Броеница си, ден подир ден те прехвърлят залýдо.
Ъгловати зърна се разсипват в бездънни ръце.
Лицемерно се кръсти властта, зарад`постове-чудо
„Големанов” играе гротескно с французки акцент.
Ала в мойто сърце прекипява кръвта ти гореща.
Разлюлява ума и бесува, по-черна от дявол.
Извинявам света, че достойно не те е посрещнал.
Яростта е към тез, що, Родино, за цент те продават.
*(англ.) - втора употреба
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Все права защищены