“ “ “
ОБИЧАМ ДА БЪДА ТЮЛЕН.
Мързеливо пъргав
да се почесвам под десния плавник.
Да живея в колония -
женските на единия,
ние - на съседния остров.
Да ни разделя водата
пълна с черните гърбове
на косатките,
дошли да проучат
брачните ни навици.
Харесвам как други тюлени
плуват
пред обърканите им муцуни
и ги изморяват.
Тогава по-едрите от нас
с вдигнати вежди
и полунашега
отскачат до Оня бряг.
Приятно ми е
да плувам по гръб,
когато се връщам;
да хапна две - три риби
и да стигна
Моя камък,
на Моя остров,
в Моя океан,
на Моята планета,
в Моята си вселена.
До следващото
разгонване.
© Красимир Симеонов Все права защищены
Моя камък,
на Моя остров,
в Моя океан,
на Моята планета,
в Моята си вселена.
До следващото
разгонване.
Поздрави!