21.08.2006 г., 19:03 ч.

ОБИЧАМ ДА БЪДА ТЮЛЕН 

  Поезия
787 0 2

                                   

 

                    ОБИЧАМ ДА БЪДА ТЮЛЕН.

                    Мързеливо пъргав

                    да се почесвам под десния плавник.

                    Да живея в колония -

                    женските на единия,

                    ние - на съседния остров.

                    Да ни разделя водата

                    пълна с черните гърбове

                                 на косатките,

                    дошли да проучат

                    брачните ни навици.

                    Харесвам как други тюлени

                    плуват

                    пред обърканите им муцуни

                    и ги изморяват.

                    Тогава по-едрите от нас

                    с вдигнати вежди

                    и полунашега

                   отскачат до Оня бряг.

                    Приятно ми е

                    да плувам по гръб,

                    когато се връщам;

                    да хапна две - три риби

                    и да стигна

                    Моя камък,

                    на Моя остров,

                    в Моя океан,

                    на Моята планета,

                    в Моята си вселена.

                   

                   До следващото

                    разгонване.


© Красимир Симеонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Малко като"Анимал планет",но ми хареса
    Моя камък,

    на Моя остров,

    в Моя океан,

    на Моята планета,

    в Моята си вселена.



    До следващото

    разгонване.

    Поздрави!
  • Ха, много удобно!
Предложения
: ??:??