14 июл. 2017 г., 21:15

Обичам те, Балкане! 

  Поэзия
562 3 18

Обичам те, Балкане!

Снежните ти върхове,

зелените гори и ехото,

което ме зове.

 

Обичам твоята прохлада,

бистрите реки,

силата ти млада

и вятърът как ечи.

 

Вървях към теб с години.

И ето ме сега.

Далече от роднини,

близо до върха.

 

Прегръщам те, Балкане!

Сгушвам се до теб.

Каквото ще да стане,

аз твое съм дете!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??