Обикновена роза съм
Изгарящ си, блестят лъчите ти,
а аз съм пъпка, розов цвят...
Обикновена съм, от най-ранимите...
Умирам в безлюбовен свят,
опадват нежните ми листчета,
загубвам цвят и аромат...
Обикновена роза съм, само пустинните
издържат в суша, пек и хлад...
Не ме присаждай, късаш корена!
Повярвай, няма да раста.
Аз, миличък, си зная почвата,
далеч от грях и суета...
Не искам да ме връзваш с панделки...
Красива и без този дар,
ефирна ще цъфтя, попадайки
в ръцете на изкусен градинар...
15.10.2013 г.
© Сиси Все права защищены