Не вярвах, че ще стане,
но се случва –
стрела гореща рязко ме
улучва.
Кръвта ми руква –
гъста, черна, стара,
и бавно се превръща
в синя пара.
Усещам топлина –
неземна сила,
главата и лицето ми
покрила.
Обвила моя мозък
и сърцето,
и чувствам как се сливам
със детето...
© Гай Монтег Все права защищены