22 дек. 2009 г., 00:21

Обяснение в любов 

  Поэзия » Любовная
5516 0 7

Късче от Рая... за мене си късче от рая, 
платено с цената на много безсънни нощи...
За мене си полъх от красотата на безкрая...
Твоя съм... след Вечността и... още... и още...

Когато за първи път погледнах в очите ти,
открих в тях безкрайното жадувано море
и болката изстрадана от смелостта на мечтите ти,
и необятността на недостижимото за смъртните небе...
Когато за първи път докоснах ръцете ти,
почувствах пожара на събуждащ се вулкан...
в недрата му пулсираше негàта на сърцето ти
и силата на приказен непобедим великан...
Когато за първи път от твоите устни отпих
и по мене се разля топлина необяснима,
изчезнах за миг и отново за теб се родих,
по-истинска и от красотата по-неповторима...
Когато си пристан и откривам при тебе покой,
с вълните си млади утеха блажена разливам,
удавена в сълзи... потекъл от болка порой,
надеждите плахи със ветрени ласки обвивам...

Късче от Ада... за мен си и късче от ада,
дори да изгарям, "Обичам те!" пак ще мълвя!...
Пред шипа безцветен поднасям душата си млада...
За теб ще обагря най-красивото цвете в света!

© Дида Христозова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??