30 июн. 2007 г., 10:36

Обяви ме за мъртва 

  Поэзия
736 0 16

Обяви ме за мъртва, когато
любовта си отиде от мен!
Във живота си искам, богато,
да раздавам мечти всеки ден!

Ако розите спрат да ухаят,
а бодлите им спрат да бодат,
предусещам, това ще е краят
на един, толкоз влюбен живот!

Щом децата навънка са тъжни,
няма смях, няма сълзи дори
(че тогава е здраво детето,
когато ни прави бели)!

Ако няма звезди във очите,
ако няма любов между нас,
ако няма слънца във душите,
обяви ме за мъртва! До час!

Ако всичко това се повтаря,
ако вехнат деца и цветя -
предусещам, това ще е края
на живота, дори на смъртта!

© Анета Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??