15 мар. 2012 г., 18:42

Очаквам те 

  Поэзия » Любовная
708 0 0
Очаквам те, а пролетта нахлува,
във клоните събудени цъфти.
Полето вън за ласките жадува
на топло слънце в младите треви.

В стъблата, възродени от магия
на нежния лазурен ден,
копнежът притаен аз ще открия,
задържан дълго в зимния си плен.

А ти ще ме потърсиш ли в полята,
покълнали от истински мечти,
където огнен южен вятър
примигва слънчеви очи.

А ти ще ме откриеш ли в сърцето
като надежда многоцветна над река,
изгряла ненадейно във небето
в усмивката на пролетна дъга.

Живка Юрукова

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??