12 апр. 2023 г., 11:39

Очи на влюбено дете 

  Поэзия
115 0 2

Виждал ли си, как дете обича?

Това е най-чистата обич на света. 
виждал ли си, как и себе си раздава,

и как треперят ръчичките му като роса?

 

Сърчицето му омраза не познава,

посадило е в него градината на любовта,

и с очи сякаш мир раздава,

учи ни да обичаме и да се радваме на света.

 

Виждал ли си, как обича тихо,

и колко чисти са му детските очи,

остави се дете да те обича само,

и ще се научиш да обичаш и ти.

 

Обич дава за да го обичаш,

за да му помогнеш да полети,

и след години, когато го погледнеш,

все любов в очите му да цъфти.

 

Влюбено е то в красотата, 

още от първия си дъх,

и често мило го нарича “МАМА”

и в тази дума скрило е целия си път!

© Атанаска Чочкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??