Виждал ли си, как дете обича?
Това е най-чистата обич на света.
виждал ли си, как и себе си раздава,
и как треперят ръчичките му като роса?
Сърчицето му омраза не познава,
посадило е в него градината на любовта,
и с очи сякаш мир раздава,
учи ни да обичаме и да се радваме на света.
Виждал ли си, как обича тихо,
и колко чисти са му детските очи,
остави се дете да те обича само,
и ще се научиш да обичаш и ти.
Обич дава за да го обичаш,
за да му помогнеш да полети,
и след години, когато го погледнеш,
все любов в очите му да цъфти.
Влюбено е то в красотата,
още от първия си дъх,
и често мило го нарича “МАМА”
и в тази дума скрило е целия си път!
© Атанаска Чочкова Todos los derechos reservados