Очите ти
Очите ти, дълбоки като океана,
потъват в моите, без време.
И сини като облачна пяна
прочитат всичко в мене.
И зелени, изумрудено
блестят и търсят вечно.
И черни са като нощта,
проучват до последно.
И кафяви - топъл шоколад,
изкусно искат някаква интрига.
Ах, усещам - лъха хлад,
вързан ли си сякаш от верига.
Очите ти са тъмни или нежни.
Груби, понякога и гневни.
Игриви, може би и мътни,
ала, струва ми се, тъжни...
© Васи Все права защищены