26 сент. 2008 г., 15:18

Огледало 

  Поэзия » Любовная
445 0 2
  

              ОГЛЕДАЛО

 

 

Ще ти купя огледало -

оглеждай се хиляда и една нощ!

Ще ти купя огледало -

да не срещаш погледа ми лош.

 

 

Ще питаш огледалото, аз знам,

по-красива от теб дали обичам?

Ще гледа голотата ти без срам,

лъжи за мен с ревност ще засрича.

 

 

Ще отразява лявото във дясно,

в мрак ще бъде светлата му арка.

На теб едва ли ще ти стане ясно

в живота мой дали си господарка?

 

 

Ще счупя ядно злото огледало -

на сто парчета ще го натроша.

Ще млъкне старото плямпало.

От лъжите му ще се лиша.

 

© Мимо Николов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??