ОГЛЕДАЛО
Ще ти купя огледало -
оглеждай се хиляда и една нощ!
Ще ти купя огледало -
да не срещаш погледа ми лош.
Ще питаш огледалото, аз знам,
по-красива от теб дали обичам?
Ще гледа голотата ти без срам,
лъжи за мен с ревност ще засрича.
Ще отразява лявото във дясно,
в мрак ще бъде светлата му арка.
На теб едва ли ще ти стане ясно
в живота мой дали си господарка?
Ще счупя ядно злото огледало -
на сто парчета ще го натроша.
Ще млъкне старото плямпало.
От лъжите му ще се лиша.
© Мимо Николов Всички права запазени