Пътуват мощите,
най-свята скъпоценност,
положени в ръцете на монаси.
Пътуват мощите
и от живот преливат.
Ще влязат там,
където ги очакват
готовите сърца
във скръб и болка.
За да облъхне святост
днес света останал
без капчица надежда,
светът поробен
да си спомни свободата,
която Бог дари му
и от него чака
да я приеме.
© Boyana Все права защищены