20 мая 2015 г., 20:16

Около масата 

  Поэзия » Любовная
478 0 2

Завеси на рози,

позахабени порцеланови чаши,

възглавнички розови,

на масата купа със ябълки ланшни.


Приютили сме се за вечност.

Само това са ни проблемите -

какво да вечеряме

и как да си подредим чехлите.


Така са ни изтънели грешките

като мушамата във кухнята.

Вече не се и сещаме

нова да си купим.

 

Мълчим си и само привечер

имената ни

звучат в съседските скандали.

Някъде на дъното на чантата ми

са скътани 

билетите ни за Рая.


Така се познаваме,

че един до друг не ни се сяда.

Само недей посяга към ябълките!

Проверила съм - нямат място във ада.

 


20.05.2015

Велико Търново

© Елица Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??