Когато кокошките пази лисица
и вълк е загрижен за овчи стада -
презират пияните всяка искрица
и плюят по извора с жива вода.
А утре, щом с кърви хвърчи перушина
и в мрачния курник е пълен погром...
Когато овцете са тъжна картина -
разкъсани вкупом - без дъх и без стон,
тогава дори в пресушена бъклица
духът ще ридае, че идва беда,
защото кокошките пази лисица,
а вълк е загрижен за овчи стада...
Ясен Ведрин
(Възходът на падението)
© Ясен Ведрин Все права защищены