1 сент. 2009 г., 10:30

Още 5 от буква "П" 

  Поэзия » Юмористическая
349 0 2

Писател сатирик

 

Драскач на груби смешки

и критики в болежки,

на който му не пука, 

дори да сгази лука.

 

Професионален шофьор

 

Мъж, изкарващ хляба свой,

като кара всеки ден.

А извън колата той

биде често напоен.

 

             Памет

 

Да изброиш без спънка

всяка долна издънка,

която грабеше нам

от Тодор Живков насам.

 

          Посланик

 

Сгафил нейде бюрократ

 и за наказание

продължава своя щат

някъде в изгнание

Плащащи подобен дан

често пращат в Казахстан.

 

         Пирамида

 

Данък, гражданска, винетка

и закони – душегубки,

а насреща, в крайна сметка,

само дупки, дупки, дупки...

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??