Осми март
Осми март е ден на мама,
друга като нея няма.
В трудни и студени дни,
тя за мене мисли, тревожи се и бди.
Обичта и към мен е голяма,
най-голямо място в сърцето ми е за мама.
Тя е искрена, обича от сърце,
няма маска върху нейното лице.
Тя родила ме е и отгледала без да се вайка,
жена дребна, но голяма – моята майка.
Подарявам ти стих вместо цвете този ден,
един ден в годината необикновен.
Ти си най-доброто нещо за мен,
мислиш за мен и се грижиш ден след ден.
Имам синове и те майка си имат една
някога заедно и подарявахме цветя!
Колко важни са ласката, обичта на мама,
като майчината обич друга няма.!
© Валентин Миленов Все права защищены